Omgeving

Boerderijcamping De Hank ligt midden in Cortenoever, een uiterwaardengebied met veel groen en rivierduinen. Direct achter de camping loopt een fietspad over de dijk vanwaar u een mooi uitzicht hebt over de IJssel die overal rondom ligt. Zowel Brummen (4 km) als Zutphen (7 km) zijn goed bereikbaar met de fiets of de auto.

Brummen is een rustig dorp tussen de Veluwezoom en de IJssel met veel oude landhuizen in en rondom haar kern. Door de overgang van Veluwe naar riviergebied is de natuur erg afwisselend en zijn er bijzondere natuurgebieden zoals bijvoorbeeld de Empese en Tondense hei. Met het pontje net buiten Brummen kunt u ook oversteken naar Bronkhorst, dat bekend staat als het kleinste stadje van Nederland.

Zutphen heeft een mooie oude binnenstad waar u kunt genieten van de gezellige terrassen, bijzondere winkels en verborgen hofjes. Wilt u de stad op een andere manier bekijken? Neem dan eens de kano of de fluisterboot over de Berkel of bekijk de stad van boven als u de Walburgistoren beklimt.

Iets verder weg, maar nog altijd goed bereikbaar, liggen de hanzesteden Doesburg en Deventer. Ook attracties als Burgers’ Zoo, de Spelerij, Kröller-Möller Museum en de Veluwsche Stoomtrein en natuurgebieden zoals de Posbank liggen op maximaal een half uur rijden met de auto.

Dichter bij huis kunt u vanaf half augustus tot half oktober genieten van de pluktuin op het terrein. Of neem het laarzenpad dat door het natuurgebied achter de camping loopt, u bent ook welkom in de theetuin van onze buren (de Kronkelwaard). Vanaf de camping heeft u snel aansluiting op diverse wandelroutes en fietsnetwerken.